Over ons


Over ons

Wij zijn Patrick en Ageeth Polane, twee fanaten van de gangenpaardenrassen de Paso Fino en de Paso Peruano. In 1993 begon onze liefde voor de Paso op Curaçao en wel met de Paso Fino. We kochten daar onze eerste Paso Fino: Ghandi en kort daarna een tweede: Estrella. We hebben daar vier jaar lang met volle teugen genoten van onze twee fijne paarden die super comfortabel waren in hun tölt, maar daarnaast ook altijd braaf en controleerbaar bleven. Een deelname aan de carnavalsoptocht te paard en de calbagata's waren daarvan een paar ultieme hoogtepunten!


Weer terug in Nederland kwamen we terecht in Drenthe, in een vrijstaand huis met een weiland. Vanuit daar gingen we in 1997 binnen Europa op zoek naar dit ras waar we ons hart aan hadden verloren. Tijdens onze zoektocht maakten we kennis met de Paso Peruano. Dit ras was in Europa wat beter bekend, en in grotere aantallen aanwezig en zodoende richtten we onze zoektocht meer op dit ras. In 1998 was het zover en kwam onze eerste Peruaanse Paso bij ons: Sefaru. Een merrie met veel looplust, een enorme gevoeligheid en een boterzachte Paso Llano die ons nog enthousiaster heeft gemaakt.


In 2015 verhuisden we naar onze huidige plek, een grote boerderij aan de rand van het bos, en begonnen we officieel ons bedrijf: "De Pasohoeve". In die tijd kochten we nog drie Paso Fino's om ook mee verder te fokken Inmiddels hebben we meer dan 20 jaar ervaring met deze gangenpaarden rassen, hebben we al verschillende prachtige Paso Fino's gefokt en veel connecties opgedaan in de "paso wereld" met fokkers, trainers, eigenaren en liefhebbers. We hebben cursussen en trainingen gevolgd en verschillende Paso fino's en Paso Peruano's gereden. Al deze kennis en ervaring heeft ertoe geleid dat wij een mooie fokkerij hebben kunnen opbouwen, met een prachtige kudde paarden die stuk voor stuk goede ambassadeurs zijn voor het ras.


Verder hebben we in 2019 onze eigen Paso Fino dekhengst geïmporteerd uit Florida om nog meer Paso Fino's te kunnen gaan fokken en ben ik, Ageeth, sinds 2021 gediplomeerd Ruitercoach met als specialisatie bitloos rijden. Ik kan ruiters met hun eigen paard op een paardvriendelijke manier ondersteunen om de verbinding samen (terug) te krijgen.