Paso Fino Dekhengst


Paso fino dekhengst

Onze Paso Fino dekhengst heet Viña de Guadalupe.We hebben hem geïmporteerd uit Miami, Florida in de VS. Hij komt uit goede, langlevende bloedlijnen en heeft een vriendelijk karakter. Hij is de eerste en enigste Paso Fino dekhengst in Nederland. In 2021 staat hij ter dekking voor merries van buitenaf. In dat jaar worden bij ons ook de eerste drie veulens van hem geboren!

Dekhengst

Viña de Guadalupe is een goed gebouwde elegante Paso Fino. Hij heeft een zeer vriendelijk en lief karakter. Onder het zadel is hij een echt töltkanon; een zuivere tölt in alle tempi. Verder heeft hij een uitstekende brio: Altijd zin om te werken voor je. Hij komt uit een langlevende generatie van wedstrijdpaarden.Hij dekt aan de hand en doet dit rustig en beheerst. Inmiddels is zijn eerste nakomeling geboren: Novia de los Paìses Bajos. Wil je meer weten over deze knappe hengst en/of dekvoorwaarden, neem dan contact op.

Afstamming

Viña de Guadalupe is in Duitsland geregistreerd als dekhengst in das Hengstbuch II des Verbandes der Pony-und Pferdezüchter Hessen e.V. In de Paso Fino wereld heeft hij een bekende en goede afstamming: De vader van Viña is Classico de Plebeyo, deze won the Nationals in de VS. toen hij 17 was. Zijn overgrootvader Contrapunto won de Paso Fino World cup op 21 jarige leeftijd. De broer van Viña is 222, ook een kampioenspaard en deze is inmiddels 27 in goede gezondheid.